Tarifler

Açma

PORSİYON2-4 KiŞİLİK
HAZIRLANMA25 DAKİKA
PİŞİRME30 DAKİKA

Yapılışı

Akşam aniden gelen misafirler için yada uzun yola çıkarken yolda atıştırmalık yapılan tariflerden olan hamur işi açma tarifini bugün sizlerle paylaşmak istedik .


Hamuru için:

    1 adet yumurta
    1 bardak sıvı yağ
    1 bardak süt
    1 bardak su
    1 paket yaş maya
    2 tatlı kaşığı tuz (silme)
    4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
    7 bardak un

Not: Malzemelerde kullanılan bardaklar aksi belirtilmedikçe standart su bardağıdır.

Üzeri için:

    1 adet yumurta
    Susam

Açma tarifi ve hazırlanışı:

Su ve sütü küçük bir tencerede ılıyana kadar ısıtıp hazırlayın . Yoğurma kabımızın içerisinde ılıştırdığımız su ve süt karışımını alarak yaş mayayı içerisinde eritin. Sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri de ilave ederek karışımı homojen bir hale getirin. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru hazırlayın. Benim hamurum tam 7 su bardağı ile un aldı ancak bu miktar unun markasına hatta elinizin ve ortamın sıcaklığına göre de değişmektedir. O nedenle unu 1′er bardak 1′er bardak ilave ederseniz sıkıntı yaşamazsınız. Hamur elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın ancak bir süre daha yoğurun. Tarifi kız kardeşimden almıştım beni en çok uyardığı nokta bu oldu. “Hamuru bolca yoğur!” demişti. Un ekleme işlemi devam ettikten sonra yaklaşık 5 dakika kadar daha yoğurun ve üzerini temiz bir örtü ile örterek mayalanması için bırakın. Vaktiniz müsaitse 1 – 1,5 saat dinlendirin. Ardından yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye açmaları dizin, aslında açma tarifi dedim ama ben bazılarını da poğaça gibi yuvarlak şekillendirdim. Tercih sizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, isteğe göre susam, çörek otu vs. dökebilirsiniz. 160 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında açmaların altı ve üstü kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun.

18 Şubat 2014
3730 Görüntüleme

Yorumlar

comments powered by Disqus

Benzer Yemekler

HEMEN ÜYE OLUN!

veya